Webinars

‘Biologisch ritme en gezondheid’

Bijna alle processen in ons lichaam worden geregeld door onze biologische klok. Toch vergeten we hier weleens rekening mee te houden of is het te ingewikkeld vanwege wisselende werktijden of nachtdiensten. Dit kan op termijn risico’s met zich meebrengen zoals oververmoeidheid, een verstoord slaappatroon, darmproblemen maar ook overgewicht en andere aandoeningen.

Samen met verschillende experts op het gebied van biologisch ritme, voeding, licht, slaap en darmgezondheid organiseert Science for Health vier interactieve online workshops waarbij alle onderwerpen uitgebreid aan bod komen. Elk webinar gaat in op een specifiek thema waarbij wetenschappelijke informatie wordt vertaald naar praktische adviezen en aanbevelingen.

Een aanrader voor zorgprofessionals in verschillende vakgebieden!

Accreditatie wordt aangevraagd bij V&VN (verpleegkundigen & verzorgenden) , ADAP (diëtisten), KABIZ/BLCN, BGN en KRM.

Voor technisch support klik hier

Webinar 1, Biologisch ritme:

De basispijlers voeding, slaap, licht en beweging

Hoe wordt je biologisch ritme bepaald, bestaan ochtend en avondtypes echt? Wat is de rol van de darmmicrobiota en het immuunsysteem? Hoe ontstaan gezondheidsklachten (zoals slecht slapen, weinig energie, een opgeblazen gevoel) en op welke manier kun je zelf invloed uitoefenen op je biologisch ritme?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Marijke Gordijn
Duur: 90 minuten
Datum en tijd: dinsdag 29 november 20.00u

Webinar 2, Biologisch ritme:

Focus op voeding en slaap

We kennen de basispijlers inmiddels en zoomen verder in op de onderwerpen voeding en slaap. Wat is de zin en onzin van slaapmedicatie en melatonine, helpen powernaps echt? En welke rol speelt voeding: wat en wanneer kun je het beste eten?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Marijke Gordijn
Duur: 90 minuten
Datum en tijd: maandag 12 december 20.00u

Webinar 3, Biologisch ritme:

Voeding en darmgezondheid

Ons biologisch ritme wordt beïnvloed door voeding, slaap, licht en beweging. Als je veel wisselende diensten werkt, is dit een uitdaging en zeker voor mensen die snel last van hun darmen hebben. Het standaard advies van een regelmatig eetpatroon gaat moeilijk samen met bijvoorbeeld nachtdiensten. Waarom darmproblemen veel voorkomen en hoe het biologisch ritme en je darmmicrobiota met elkaar verbonden zijn, leer je tijdens dit webinar. Uiteraard met praktische tips over voeding en probiotica.

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Olaf Larsen
Duur: 60 minuten
Datum en tijd: maandag 9 januari 2023 20.00u

Webinar 4, Biologisch ritme:

Biologisch ritme en gezonder oud worden

Door veroudering kan het biologisch ritme veranderen. Ouderen zijn vaak vroeg wakker maar ook ’s avonds eerder moe. En wat gebeurt er met ouderen die weinig in het daglicht komen en minder bewegen? En hoe houden we het eetpatroon gezond? Uit onderzoek is bekend dat de darmmicrobiota door veroudering grote veranderingen doormaakt waardoor de gezondheid kwetsbaarder wordt. Hoe kunnen we het biologisch ritme en de darmgezondheid tijdens het ouder worden het beste ondersteunen?

Sprekers: Elly Kaldenberg, Dr. Olaf Larsen
Duur: 60 minuten
Datum en tijd: maandag 23 januari 2023 20.00u

Voor technisch support klik hier*

Registratie formulier

Yakult Nederland | Webinary